lördag 21 september 2013

sophora

Nej inte sop-hora utan växten Sophora. Som sminkbutiken Sephora så uttalas det ju sefora. Första gången jag såg växten var nog i Norge sist vi var där på kräftskiva förra sommaren. Den stod i nån liten mysig blomsteraffär i Fredrikstad. För ett tag sen märkte jag att denna ,för mig okända, växt började att komma fram i bloggar, modereportage, på Instagram osv och jag blev lite fascinerad av den och ville ha en. Tittade in en blombutik i Söderköping och frågade om dom hade nån, nix pix men hon fattade vad jag menade och hänvisade till att blombutiken mitt emot dom precis hade lagt upp en bild på en sådan på Instagram (ja vilken modern värld vi lever i va?) och så informerade hon även mig med ett skratt på läpparna att den hette sop-hora. Ja det var ett kul moment.

Jag skenade över till andra blombutiken och köpte mig ett exemplar, och självklart började Alfons att käka på den väl hemma. Med tanke på priset så fick han sig en ordentlig utskällning och sedan den flyttat till platsen jag hade tänkt mig den på så har den fått vara i fred. Han är väl för knubbig för att få plats på det lilla bordet! ;)

OOOOCH vilken fantastisk känsla för mode jag måste ha, för vilken växt dök upp i TV4s Nyhetsmorgon morgonen därpå som ett exempel på en av höstens modeväxter då? ;) Modeväxt låter ju för visso lite töntigt, jag skiter väl i om det är mode eller inte, men jag fick hur som helst upp ögonen för denna lilla enkla växt tack vare nätet och nu är den min! :)

I sin enkelhet. Första och andra bilden snodd från
Viktoria Skoglunds blogg.
Oxalis, andra habegäret jag har som jag inte lyckats
att införskaffa mig än, men jag ska spana på nästa
shoppingrunda! ;)

Och så mitt bord i mitt lilla tjejrum.
Sophora och Voluspaljus. :) Klockren kombo!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar